Concurs de educație juridică pentru liceeni

  • Date & Time:
    • March 16 - April 30, 2020

CONCURS DE EDUCAȚIE JURIDICĂ PENTRU LICEENI

I  RULE OF LAW

 

        Organizatori: Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Concursul va fi organizat de facultatea noastră împreună cu Asociația Justitia Nihil Expetit Praemii a studenților facultăţii, în colaborare cu Asociația Voci pentru Democrație si Justiție.

        Participanți: elevi din clasele IX-XII de la unitățile de învățământ din județul Cluj si județe limitrofe. Voluntarii înscriși în concurs vor primi ghidul de educație juridică „Elevul și legea” în format tipărit sau electronic. Ghidul poate fi descarcat gratuit aici

         Etapele de concurs:  Concursul propriu-zis se va organiza în perioada 16 martie-30 aprilie 2020 și va consta în următoarele etape:

             I. Etapa I – 16 martie 2020 se va desfășura la nivelul fiecărei unități școlare. În toate unitățile școlare participante se vor evalua în aceeași zi cunoștințele de educație juridică printr-un test cu întrebări grilă pe baza informațiilor cuprinse în ghid. Supraveghetori vor fi studenții implicați în proiect și/sau profesori ai instituției de invățământ. Evaluatori vor fi câte un reprezentant din rândul entităților organizatoare. Rezultatele se anunță în termen de maxim o săptămână.

             II. Etapa a II-a – 01 aprilie 2020 se va desfășura la sediul Facultăţii de Drept “Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Primii 5-10 clasați din fiecare liceu (numărul exact va fi stabilit de organizatori după anunțarea unităților școlare implicate în etapa I) vor participa la un test grilă cu întrebări formulate pe baza cunoștințelor dobândite din ghid și vor scrie un mini-eseu (aprox. 300 de cuvinte ) pe o temă stabilită de organizatori în legătură cu educația juridică studiată din ghidul de mai sus. Evaluatori vor fi câte un reprezentant din rândul entităților organizatoare. Rezultatele se anunță în termen de maxim  o săptămână.

             III. Etapa a III-a27 aprilie 2020 se va desfășura la sediul Facultăţii de Drept “Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Primii 20 de clasați în urma desfășurării probelor din etapa anterioară vor fi examinați de un juriu alcătuit din Decanul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca, câte un reprezentant al Baroului Cluj, Tribunalului Cluj, Parchetului de pe lângă Tribunalului Cluj, un reprezentant al VeDem Just și un reprezentant al AJNEP. Fiecare finalist va rezolva o situație de fapt, aceasta fiind argumentată și susținută oral, în fața juriului și a publicului. Rezultatele se anunță în aceeași zi.

         Premierea și premiile: Primii cinci clasați vor primi premiile stabilite de organizatori și sponsori, constând în bani, obiecte de specialitate (manuale, coduri etc), precum și în vizite inside la Tribunalul Cluj pentru a asista la o ședință de judecată și în biroul unor judecători, respectiv la un curs de drept organizat de facultate. Cuantumul premiilor in bani se va anunta cît de repede posibil, dar nu mai târziu de finalizarea etapei de incriere.

         Preînscrierea si înscrierea: Reprezentanții liceelor sunt rugati sa se preinscrie pana la data de 10 februarie  2020, printr-un email la adresa decan@dimitriecantemir.ro prin care sa ne aducă la cunoștință interesul de a participa la Concursul de educatie juridică, iar ulterior, până la data de 01 martie  2020 se vor putea inscrie prin transmiterea numarului de participanți și a numelor acestora prin email la aceiași adresă menționată mai sus.

VĂ AȘTEPTĂM CU INTERES!

Join event

2020-3-16 2020-4-30 Europe/Bucharest Concurs de educație juridică pentru liceeni CONCURS DE EDUCAȚIE JURIDICĂ PENTRU LICEENI „I  RULE OF LAW”           Organizatori: Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Concursul va fi organizat de facultatea noastră împreună cu Asociația Justitia Nihil Expetit Praemii a studenților facultăţii, în colaborare cu Asociația Voci pentru Democrație si Justiție.         Participanți: elevi din clasele […] Not indicated
Add to Calendar
You already has been joined the event.
×
Thank you! You joined the event.
×