Concurs de educație juridică pentru liceeni

  • Date & Time:
    • September 1 - November 30, 2020

Concurs de educație juridică pentru liceeni – I RULE OF LAW”           

             Organizatori: Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Concursul va fi organizat de facultatea noastră împreună cu Asociația Justitia Nihil Expetit Praemii a studenților facultăţii, în colaborare cu Asociația Voci pentru Democrație si Justiție. Scopul organizării acestui concurs este ca un număr cât mai mare de tineri să acceseze ghidul de educație juridică ”Elevul și legea” și să afle astfel cât de importantă este cunoașterea legii, pentru o societate democratică.

            Participanți: elevi care au absolvit clasele X-XII de la unitățile de învățământ din județul Cluj si județe limitrofe. Ghidul de educație juridică „Elevul și legea”- aici  în format tipărit sau electronic. Ghidul poate fi descarcat gratuit.

            Etapele de concurs: Concursul propriu-zis se va organiza în perioada septembrie – noiembrie 2020 și va consta în următoarele etape:

  1. Etapa I – septembrie 2020 –se va desfășura on line. Se vor evalua în aceeași zi cunoștințele de educație juridică printr-un test cu întrebări grilă pe baza informațiilor cuprinse în ghidul de educație juridică „Elevul și legea” în format tipărit sau electronic. Ghidul poate fi descarcat gratuit. Această etapă se va desfășura pe o platforma ce va fi comunicată în curând. Evaluatori vor fi câte un reprezentant din rândul entităților organizatoare. Rezultatele se anunță în termen de maxim o săptămână.
  2. Etapa a II-aoctombrie-noiembrie 2020 se va desfășura la sediul Facultăţii de Drept “Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Primii 30 de liceeni clasați în urma desfășurării probelor din etapa anterioară vor fi examinați de un juriu alcătuit din Decanul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca, câte un reprezentant al Baroului Cluj, Tribunalului Cluj, Parchetului de pe lângă Tribunalului Cluj, un reprezentant al VeDem Just și un reprezentant al AJNEP. Fiecare finalist va rezolva o situație de fapt, aceasta fiind argumentată și susținută oral, în fața juriului și a publicului. Rezultatele se anunță în aceeași zi.

           Premiile: Primii zece clasați vor primi premiile stabilite de organizatori și sponsori, constând în bani, obiecte de specialitate (manuale, coduri, reviste, etc), precum și în vizite la Tribunalul Cluj pentru a asista la o ședință de judecată și în biroul unor judecători, respectiv la un curs de drept organizat de facultate.

Premiul I în valoare de 1.800 lei
 Premiul al II lea în valoare de 1.000 lei
Premiul al III lea în valoare de 800 lei. 

           Înscrierea: Reprezentanții liceelor și/sau liceenii sunt rugati sa se inscrie pana la data de 01 septembrie 2020, printr-un email la adresa decan@dimitriecantemir.ro prin care sa ne aducă la cunoștință interesul de a participa la Concursul de educatie juridică, menționând numele și prenumele, instituția de învătământ din care provine și adresa de e-mail.

VĂ AȘTEPTĂM CU INTERES!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Join event

2020-9-1 2020-11-30 Europe/Bucharest Concurs de educație juridică pentru liceeni Concurs de educație juridică pentru liceeni – „I RULE OF LAW”                         Organizatori: Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Concursul va fi organizat de facultatea noastră împreună cu Asociația Justitia Nihil Expetit Praemii a studenților facultăţii, în colaborare cu Asociația Voci pentru Democrație si Justiție. […] Not indicated
Add to Calendar
You already has been joined the event.
×
Thank you! You joined the event.
×