Festivitatea de absolvire a promoției 2017-2021

Festivitatea de absolvire a promoției 2017-2021

  • Date & Time:
    • June 17 - ,
    • 2:00 pm

DISCURS FESTIV

Alexandru Cordoş,

Decanul Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca a Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir” Bucureşti, cu ocazia festivităţii de absolvire a promoţiei 2021

           Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit Andrei, doamnelor Prorectori, distinşi invitaţi, dragi absolvenți, colegi profesori si părinți.
          Voi începe alocuțiunea mea, cu un îndemn pe care ni l-a transmis peste secole, mentorul nostru spiritual, Dimitrie Cantemir „Omul dorește să știe tot ce se poate ști: deci să cercetăm, să căutăm, să aflăm, să știm”.
           Acum când Facultatea de Drept din Cluj Napoca,  împlinește 30 de ani de la înființare, doresc să vă mulțumesc și să vă felicit pentru alegerea făcută în urmă cu 4 ani de a urma cursurile facultății noastre, care aparține uneia dintre cele mai importante și de prestigiu universități din România, Universitatea Creştina ,,Dimitrie Cantemir” Bucureşti.
           După un an complicat și plin de incertitudini, azi, încheiați un capitol important din viața și educația voastră, dar drumul nu se încheie aici. Rememorând experiența mea, sunt convins că  aveți gânduri și speranțe pentru viitor și că nu vă este ușor. Viața reală vă așteaptă cu multe proiecte și oportunități, dar și cu multe dezamăgiri și eșecuri. În astfel de momente gândiți-vă că faceți parte din marea familie a cantemireștilor și că suntem mereu aici pentru voi.
           Au fost 4 ani în care absolvenții de azi au avut un corp profesoral de elită, format într-o Universitate de prestigiu, care în acest an împlinește 31 de ani de existență. O universitate care oferă în prezent condiții de studii și devenire profesională, comparabile cu cele ale oricărei instituții de învațământ publice sau private din Europa şi nu numai.
           Trebuie să priviți cu speranță către viitor!
           Să fiți mândri de faptul ca sunteți absolvenți ai Facultății de Drept din Cluj Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București.
           De asemenea, sper, să vă revedem în anul care vine, în număr cât mai mare, ca masteranzi în cadrul masteratelor organizate de facultatea noastră: Științe penale și criminalistică și Dreptul național și european al afacerilor.
           Dragi absolvenți, nu uitați că în meseria aleasă trebuie să dovediți o mulțime de calități umane. Platon spunea: „Căutând binele altora, îl găsim pe al nostru!”
          Vă doresc din suflet ca visele voastre să se transforme în realitate și să aveți reușite în profesia juridică aleasă.
          Multumesc conducerilor Facultăţii noastre din cei 30 de ani de existenta, pentru efortul depus in promovarea unui invatamant universitar la cele mai inalte standarde.  Cei peste 6000 de licențiati si cei peste 1500 de absolvenți ai programelor de master sunt dovada eficienței procesului nostru educational.

          Mulțumesc cadrelor didactice care v-au transmis  o viziune de ansamblu asupra fenomenului juridic, cunoștințe de specialitate și dorința de a păstra vie și actuala legătură dintre juridic și moral, exprimată prin cuvântul  “drept”.  Să luați întotdeauna în considerare că păstrând această legătură, nu veți greși!
          Stimați părinți, vă mulțumesc pentru tot ce ati făcut pentru copiii dumneavoastră, pentru eforturile și sacrificiile de-a vă vedea copiii într-un astfel de moment de sărbătoare.
          Mulţumesc tuturor colaboratorilor pentru faptul că aţi fost mereu aproape de noi .
          Mesajul meu de final către voi, dragi studenţi este simplu:
          Să fiți perseverenți mereu, oricât de greu v-ar fi!
          Suntem mândri de voi și de tot ce am  realizat împreuna!

Vivat Academia, Vivat Professores, Vivat Promoția Drept “Dimitrie Cantemir” 2021

Join event

-6-17 2:00 pm -- Europe/London Festivitatea de absolvire a promoției 2017-2021 DISCURS FESTIV Alexandru Cordoş, Decanul Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca a Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir” Bucureşti, cu ocazia festivităţii de absolvire a promoţiei 2021            Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit Andrei, doamnelor Prorectori, distinşi invitaţi, dragi absolvenți, colegi profesori si părinți.           Voi începe alocuțiunea mea, cu un îndemn […] Not indicated
Add to Calendar
You already has been joined the event.
×
Thank you! You joined the event.
×